Tarihçe

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi 29.04.1997 tarihinde "Güzel Sanatlar Fakültesi" adı altında Resim, Seramik ve Geleneksel Türk Sanatları olmak üzere üç bölümle kurulmuştur. 2000 yılında eğitime başlayan fakültemiz 2004 yılında ilk mezunlarını vermiştir. 2011 yılında Görsel İletişim Tasarımı Bölümü lisans eğitimine başlamış, aynı yıl Seramik Bölümümüzün adı "Seramik ve Cam Bölümü" olarak değişmiştir. Fakültemizde Resim, Seramik ve Cam, Geleneksel Türk Sanatları, Görsel İletişim Tasarımı ve Mimarlık Bölümü olmak üzere aktif durumda 5 bölümümüz bulunmaktadır. Resim bölümümüzde lisans, yüksek lisans ve sanatta yeterlik; Seramik ve Cam, Geleneksel Türk Sanatları, Görsel İletişim Tasarımı bölümlerinde lisans ve yüksek lisans, Mimarlık bölümümüzde lisans eğitimi verilmektedir.