Ana Sayfa
Duyurular
2019-2020 ve 2020-2021 Mezunlarımızı Uğurladık!
2019-2020 ve 2020-2021 Mezunlarımızı Uğurladık!

2019-2020 ve 2020-2021 Mezunlarımızı Uğurladık!

Sakarya Üniversitesinde, dört gün boyunca devam eden 2020-2021 eğitim – öğretim yılı mezuniyet törenleri tamamlandı. Törenlere salgın nedeniyle yüz yüze mezuniyet heyecanı yaşayamayan 2019-2020 mezunları da katıldı.

SAÜ stadyumunda düzenlenen geceye mezun öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, dekanlar, öğretim üyeleri ve protokol üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SAÜ’nün akredite edilmiş bölüm sayısında Türkiye’de lider olduğunu belirterek, “Biliyoruz ki araştırmayı ürüne, Ar-Ge’yi yüksek teknolojiye dönüştürmeden Türkiye’nin yakaladığı ivmeyi sürdürmesi mümkün değil. O yüzden üniversitemizde belli alanları odak araştırma alanı olarak tespit edip kaynaklarımızı daha verimli kullanma adına belli alanlara yoğunlaştırıyoruz” dedi.

Prof. Dr. Savaşan, TÜBİTAK Etkinlik Analizi’ne göre SAÜ’nün, enerji depolama, siber güvenlikte, elektrikli ve hibrit araç teknolojilerinde Türkiye’nin ilk üç üniversitesinden biri olduğunu dile getirerek, “Sakarya Üniversitesi, Lityum-Sülfür Pil Projesi’yle 2030’ların pil teknolojisini üreten bir üniversite. Kritik Altyapılar Test Yatağı Merkezi, Türkiye’de ilk defa burada kuruldu. Dolayısıyla bir taraftan Türkiye’nin kalkınma önceliklerine hizmet ederken öbür taraftan özellikle patentlerin ticarileşmesi konusunda hızlı adımlar atan üniversiteyiz” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda mezunların SAÜ’yü başarıyla bitirmesinin arkasındaki en büyük sebebin ve destekçilerin veliler olduğunun altını çizen Prof. Dr. Savaşan, sözlerinin ardından mezunları ailelerini alkışlamaya davet etti.

Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan’ın açılış konuşmasının ardından Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi dekanı Prof. Dr. Tahsin Turgay konuşmasını gerçekleştirdi. Mezunların zorlu bir eğitimden geçtiklerini belirten Prof. Dr. Turgay, “Arkanıza dönüp baktığınızda, hepiniz bu süreçte zorlu bir eğitimden geçtiğinizi göreceksiniz. Bugün her biriniz, artık kendinizin ve ailelerinizin yanı sıra, ülkenize ve dünyaya karşı sorumlu birer genç mimar, tasarımcı ve sanatçısınız. Tüm kalbimle inanıyorum ki, yapacağınız işlerde size verdiğimiz çağdaş ve en üst düzey bilgilerle, kısa zamanda kariyer basamaklarını hızla tırmanacak ve önemli başarılar elde edeceksiniz. Sizler; hayatta yeni başarılar elde ettikçe, Sakarya Üniversitesi’ni daha da yüceltecek ve bizleri onurlandıracaksınız.” şeklinde konuştu. Velilerin evlatlarıyla iftihar edebileceklerini ifade eden Prof. Dr. Turgay, “Bugün Sakarya Üniversitesi olarak bu mutluluğu ve gururu yaşarken, yanımızdaki en büyük destekçilerimiz, siz değerli velilerimizsiniz. Saygıdeğer Akademisyenlerimiz, bu şeref tablosunun en büyük mimarları sizlersiniz. Üniversitemize geldikleri günden beri, birer cevher gibi işlediğiniz sevgili öğrencilerimizi, iş ve sosyal yaşamlarında çeşitli başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirerek, bugüne getirdiniz. Mezunlarımızın bundan sonraki zaman içinde yapacakları başarılı çalışmalar, sizleri de onurlandıracaktır. Emekleriniz için gençlerimiz ve velilerimiz adına, hepinize şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı. Son söz olarak mezunlardan ricada bulunan Prof. Dr. Turgay, “Sizleri bugünlere kadar her türlü fedakârlığı göğüsleyerek yetiştiren ailenizi ve üniversitenizi unutmamanızdır. Bundan sonraki hayatınızda, hepinize üstün başarılar diliyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.