Ana Sayfa
Duyurular
Deka’dans: Yıkımın Estetiği Sergisi 21 Haziran'da Sanatseverler İle Buluşuyor!

Deka’dans: Yıkımın Estetiği sergisi 21 Haziran'da sanatseverler ile buluşuyor!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi yürütücülüğünde, Universidad de Zaragoza, Sakarya Üniversitesi ve Universitat Politècnica de València işbirliğiyle artimu.org tarafından gerçekleştirilen Deka’dans: Yıkımın Estetiği uluslararası projesi kapsamında video ve fotoğraf türünde on üç sanatçı tarafından üretilmiş on iki eser, dört ayrı şehirde sergilenecek. Sakarya Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Resim Bölümü öğretim üyeleri Prof. Şive Neşe Baydar ve Arş. Gör. Kevser Akçıl'ın katıldığı 13 Haziran’da İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi’nde açılan ilk sergi, 21 Haziran’da Sakarya  Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nde saat 13'te yapılan açılışla üç gün boyunca devam edecekEserler 27-29 Haziran tarihleri arasında Valencia Marinası'nda bulunan Veles e Vents’te ve 1-5 Temmuz tarihleri arasında Zaragoza Üniversitesi Teruel Kampüsü Sergi Salonu'nda sergilenecek. 

 

Sergiye eş zamanlı olarak sanatçıların eser metinlerinden oluşan Deka’dans: Yıkımın Estetiği başlıklı bir kitap derlendi. Hem basılı, çevrimiçi olarak yayınlanan kitaba artimu.org/kitap/dekadans adresinden ulaşılabilir. 

 

Proje, enformasyon toplumunun spekülatif dünyasına geçişte deneyimlenen toplumsal ve bireysel sorunları tartışıyor. Dönüşüm süreçlerinde genellikle yeniden yapılanma ve inşa üzerine konuşulur ve düşünülürken; sanatçılar bu projede inişin, düşüşün ve yıkıma rağmen umudu araştırıyor. “İnsan kendisini yıkıntılarında bulabilir” iddiasıyla sergilerdeki eserler kültürel, bilimsel, kentsel, varoluşsal nitelikte dağılma, ayrılma, düşüş ve yıkım süreçlerini ele alıyor. 

 

Derdi hayat olan herkes davetlidir.

 

Not:  Video gösterimleri üç gün boyunca Saü Merkez Kütüphanesi'nde 12.00 16.00 saatleri arasında izlenebilir.

 

Dosyalar