Ana Sayfa
Duyurular
“22’den 22’ye” Temalı Uluslararası Afiş Tasarım Yarışması Sergisinin Beşincisi Sakarya Üniversitesi Tanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisi’nde Açılıyor
“22’den 22’ye” Temalı Uluslararası Afiş Tasarım Yarışması Sergisinin Beşincisi Sakarya Üniversitesi Tanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisi’nde Açılıyor

“22’den 22’ye” Temalı Uluslararası Afiş Tasarım Yarışması Sergisinin Beşincisi Sakarya Üniversitesi Tanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisi’nde Açılıyor

30 Ağustos 2022 Zafer Bayramı haftası etkinlikleri kapsamında, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi “22’den 22’ye” adlı uluslararası bir afiş yarışması düzenledi. Yarışma kapsamında, bu vatan için canını feda etmiş Aziz Şehitlerimizin anılması, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşları ve kahraman   ordumuz ile milletimizin gösterdiği milli mücadele konusunda farkındalık oluşturulması; tasarımın dilini kullanarak görselleştirilecek olan 30 Ağustos Destanının, gelecek kuşaklara görsel bir kültür mirası olarak aktarılması amaçlandı.


Bu gerekçeden hareketle düzenlenen “22’den 22’ye” temalı “Uluslararası Afiş Tasarımı Yarışması” sergisinin dördüncüsü 7 Kasım 2022’de Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde açılmıştır. Beşincisi ise 21 Kasım 2022’de ise Sakarya Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde düzenlenecektir. İlerleyen süreçte farklı illerde sergilere devam edilmesi hedeflenmektedir.


533 afiş tasarımı arasından ilk 100 içerisine Dumlupınar Üniversitesinin öğrencilerinin tasarımlarının kabul edilmiş olması anlamlı bulunurken, söz konusu sergi ve tasarımlar, ilk olarak Zafer Bayramı’nın 100. Yılı olan 30 Ağustos 2022 günü Dumlupınar İlçesindeki Atatürk Karargâh Evi’nde sergilendi. Ardından Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Merkez yerleşkesinde bulunan Bedesten Sosyal Merkezi’nde 31 Ağustos 2022 Çarşamba günü saat 13.30 Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahmurat Arık’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Üçüncüsü 23 Eylül 2022 tarihinde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde gerçekleşen serginin açılış törenine Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman, her iki üniversiteden akademisyen ve konuklar katıldı.


Uluslararası düzeyde tanınırlığı olan ve tasarım alanında kendisini kabul ettirmiş yarışma jürisi 3’ü Dünya’nın farklı ülkelerinden 7’si ise Türkiye’nin farklı Üniversitelerinden ve 1’i Kütahya Valiliği temsilcisinden olmak üzere 11 kişiden oluştu. Türkiye, İran, Arnavutluk, Somali, Afganistan, Ermenistan, Avusturalya, Brezilya, Tunus, Hollanda, Rusya, ABD, Maldivler, Gürcistan, Pakistan, Japonya olmak üzere 16 farklı ülkeden profesyonel, akademisyen ve öğrencilerin (doktora, y.lisans ve lisans) katıldığı, toplamda 533 eserin başvuruda bulunduğu yarışmada Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ile Sanat ve Tasarım ASD öğrencilerinden öğrenim görmüş ya da halen öğrenim gören 41 (kırk bir) öğrencisinin afişleri ilk yüz afiş tasarımı içerisinde yer aldı. 


Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin mezun öğrencilerinden Zeynep Adatepe’nin eseri ikincilik, Nebican Taşkan’ın eseri üçüncülük ödülünü elde etti. Yine mezun öğrencilerden Merve Durukal Mansiyon ödülü alırken, Berkan Kezik ve İbrahim Onur Eski’nin afişleri ilk 10 afiş içerisinde yer aldı. İlk 100 eser arasında Hüseyin Akçakmak, Şule Rabia Ballibaba, Can Sevimli, Yağız Ali Erol, İnci Yalçuk, Yakup Askar İbrahim, Ömer Çam, Ayas Boran, Gökhan Kardeşoğlu, Alim Çakmak, Rabia Eğiren, Tevfik Faruk Demirci, Emrullah Çelik, Şeyda Tilbe, Deniz Babilik, Ecem Tuncer, Hilal Duran adlı öğrencilerin yanı sıra Sanat ve Tasarım doktora öğrencilerinden Zahide Şahin Kubat ve İlhami Diksoy’un tasarımları da ilk 100 içerisinde yer aldı. 

Fotoğraflar