Ana Sayfa
Duyurular
“özel Değerler” Karma Sergisi
“ÖZEL DEĞERLER” KARMA SERGİSİ

“ÖZEL DEĞERLER” KARMA SERGİSİ

SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisi 5-9 Aralık 2022 tarihleri arasında özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

İlkem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Zeynep ÇAVDAR KALELİ tarafından Sosyal Sorumluluk ve Farkındalık Projesi kapsamında 20-21 Ekim / 2-3 Aralık 2022 tarihleri aralığında, haftada 2 gün, 2 farklı grupla toplam 24 ders süresi boyunca her yaş grubunda farklı gelişen çocuklar ve ailelerinin yardımıyla kâğıt yapımı, batik ve dokuma atölye çalışmaları yapılmıştır. 

Öğrencilerle beraber hazırlanmış olan tüm eserler "Özel Değerler" isimli sergide yer alacaktır. Atölye sürecinde edindikleri yeni bilgi ve becerilerle, grup çalışmalarında almış oldukları sorumluluklar, akran ve ailelerin birbiriyle kurdukları iletişimler, yapılan iş birliği, yardımlaşma, birbirlerinin fikirlerine saygılı olma, ortak kurallara uyma, ortama uyum sağlama, ortaklaşa malzeme kullanabilme ile sosyal ilişkiler kurabilmelerine yardımcı olabilmelerini desteklemiştir.

Bazı öğrenciler danışman öğretmenleri ile derse katılmış, kurumun değerli eğitimcileri de atölye derslerine katılıp uygulamalar yaparak özel ve keyifli atölye çalışmalarına katkıda bulunmuşlardır.

Toplam 18 kurum öğrencisi, 25 Kurum Görevlisi atölye derslerine katılım sağlamış ve destek vermiştir. 
 
Kurum Müdürü İlke Erdaş ve Kurum Psikoloğu Merve Taşköprü atölye derslerine destek vermişler ve çalışma ortamı sağlamışlardır. Kurum yetkililerinin  yadsınamaz yüreklilikleri Özel Çocuklarımızı daha da özel kılacaktır. 

Öğr. Gör. Zeynep ÇAVDAR KALELİ toplumsal farkındalık ve sosyal sorumluluk adına, “Özel Değerler” i olan özel gençlere bu emeği ve desteği ile  yüreklerine dokunabilmekten mutlu olduğunu ifade etmektedir.
 
STMF Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Halı-Kilim ve Geleneksel Kumaş Desenleri Ana Sanat Dalı 3-4.sınıf Öğrencileri ve 2. Sınıf öğrencisi F.Berra Özyurt; gönüllülük desteği ve atölyelerdeki asistanlığı ve Öğr. Gör. Zeynep ÇAVDAR KALELİ’ye bireysel olarak destek vermişler, çalışmaları sırasında  yardımcı olmuşlardır.

Sergide; Kâğıt Atölyesi, Batik Atölyesi ve Dokuma Atölye çalışmalarından üretilen işler yer almaktadır. 

Fotoğraflar