Resim Anasanat Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Sofiya Ahadova'nın “atık ve Dönüşüm” İsimli Sergisi
Resim Anasanat Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Sofiya Ahadova'nın “ATIK VE DÖNÜŞÜM” İsimli Sergisi

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Anasanat dalı yüksek lisans öğrencisi Sofiya Ahadova'nın; “Modern Sanat ve sonrası sanat alanında bir ifade aracı olarak atık” isimli yüksek lisans tez çalışması kapsamında  hazırladığı “ATIK VE DÖNÜŞÜM” isimli sergisi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisinde 10 Nisan 2023’ te saat 12.00  açılıyor. Sergi 16 Nisan 2023’e kadar  izlenebilir.

Sanayi devrimi sonrası oluşan endüstriyel gelişimlerin yarattığı nesne çokluğu ve onların atığa dönüşmesi serginin ana fikrini oluşturmaktadır. Günümüz yaşamında nesnelere ulaşmak bazen bir mağaza bazen de bir internet siparişi kadar yakındır. Bu bolluğun ve kolaylığın oluşturduğu nesne çokluğu giderek artan atık miktarını da etkilemektedir. Üretim tüketim zincirinin uzantısı olan reklamcılık gibi araçlarla bilinçaltımıza işleyen alışveriş sevdası bu durumu gelişmesi için zemin yaratmaktadır. Modası geçtiği için kullanılmayan eşyalar veya tek kullanımlık nesneler atık oluşumu desteklemektedir. Biriken atık oluşumu çevreyi kirletmekte, doğal kaynaklara zarar vermektedir. Bu fikirlerin çerçevesinde “Atık ve Dönüşüm “isimli sergide; atıklara ilgi çekmek için atıklardan oluşturulan ya da atıkların oluşturdukları sorunlara dikkat çekmek için çalışmalar oluşturulmuştur.