Ana Sayfa
Duyurular
Seramik ve Cam Anasanat Dalı Yüksek Lisans Programı Mezunu Öğrencisi Ayşe Kurt “yitim” Adlı Eseri İle 76. Devlet Resim ve Heykel Yarışması’nda Sergileme Almıştır.

Seramik ve Cam Anasanat Dalı Yüksek Lisans programı mezunu öğrencisi Ayşe Kurt “Yitim” adlı eseri ile 76. Devlet Resim ve Heykel Yarışması’nda sergileme almıştır.

Seramik ve Cam Anasanat Dalı Yüksek Lisans programı mezunu öğrencisi Ayşe Kurt “Yitim” adlı eseri ile 76. Devlet Resim ve Heykel Yarışması’nda sergileme almıştır. Kendisini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.
 Sergi 15 Ocak 2024’e kadar Ankara Resim Heykel Müzesi’nde ziyaret edilebilir. 
“Yitim”, 76. Devlet Resim ve Heykel Yarışması Sergisi, 2023. Döküm ve El ile Şekillendirme, Limoges Porselen, 27 x 75 x 25 cm. 
“Oluşturulan bu eser, bilim ve teknolojik gelişmelerin askeri amaçlar ile uygulamaya geçirilen ilk küresel savaş olan Birinci Dünya Savaşı’nın tüm yıkıcılığından askerleri, taktıkları kasklar dahil hiçbir şeyin koruyamadığının ve öldüren bir makina karşısındaki hayatta kalma çabaları olan Conatus’unun Yitimi’nin ifadesidir. Bu yitimin travmatik etkileri o günden bugüne dek nesiller boyunca maalesef ki devam etmektedir.”

Fotoğraflar