Ana Sayfa
Duyurular
Rasim Soylu’nun Savaşın Şahitleri Resim Sergisi 19 Ocak 2024 Cuma Günü Saat 18: 00 Da Frankfurt Türk Kültür Merkezi Sergi Salonunda Açılacak!
Rasim Soylu’nun Savaşın Şahitleri Resim Sergisi 19 Ocak 2024 Cuma Günü Saat 18: 00 da Frankfurt Türk Kültür Merkezi Sergi Salonunda Açılacak!

Rasim Soylu’nun Savaşın Şahitleri Resim Sergisi 19 Ocak 2024 Cuma Günü Saat 18: 00 da Frankfurt Türk Kültür Merkezi Sergi Salonunda Açılacak!

Rasim Soylu’nun Savaşın Şahitleri Resim Sergisi 19 Ocak 2024 Cuma Günü Saat 18: 00 da Frankfurt Türk Kültür Merkezi Sergi Salonunda sanatseverlerle buluşacak. Türk ve Alman ittifakıyla girilen 1. Dünya Savaşında ve özellikle Çanakkale’de şehit olan askerlerimizi anma amacıyla açılacak sergi sadece Çanakkale şehitlerine değil Türk tarihinin şanlı sayfalarında yerini alan tüm şehitlerimize ithaf edilmiştir. Şehit mektupları ve savaşın şahitleri olan belgeler üzerine çalışılan savaş resimleri, Türk-Alman dostluğunun bir nişanesi olarak Almanya’da sergilenmektedir.
Çanakkale Türk milleti için zafer sevincinden çok hüzün ve ağıt demektir. Hiçbir savaşın kazananı olmaz. Zaferler bir milletin tarihi güzellikleridir. Ancak hiçbir zafer annelerin ve sevgililerin acısını dindiremez. Yılarca süren dünya savaşları geride sadece acı ve hüzün bırakmıştır. Ancak ne yazık ki herşey unutulduğu gibi acı çekenler ve onların ardından gözyaşı dökenler de mahşerin sonsuzluk ışığını beklemeye çekilmişlerdir. Şehit mektupları, annelerin, eşlerin ve nişanlıların en büyük hazinesi olmakla birlikte bizim de tarihimizin ibret vesikalarıdır.

Fotoğraflar