Ana Sayfa
Duyurular
Frankfurt Başkonsolosluğu Türk Kültür Merkezinde “savaşın Şahitleri Resim Sergisi” Açıldı!
Frankfurt Başkonsolosluğu Türk Kültür Merkezinde “Savaşın Şahitleri Resim Sergisi” Açıldı!

Frankfurt Başkonsolosluğu Türk Kültür Merkezinde “Savaşın Şahitleri Resim Sergisi” Açıldı!

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rasim Soylu’nun “Savaşın Şahitleri Resim Sergisi” 19 Ocak'ta  Frankfurt'ta Türk Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

”Şavaşın Şahitleri” sergisi bir hafta boyunca mesai saatleri içerisinde Türk Kültür Merkezi, Höhen Strasse  44, Frankfurt/M. adresinde ziyarete açık olacak.

T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Doç. Dr. M. Fatih Kılıç ve Doç. Dr. Rasim Soylu birer selamlama konuşmaları yaptı.

Doç. Dr. M. Fatih Kılıç konuşması sırasında; serginin Çanakkale’de şehit olan askerlerimizin mektuplarının esas alınarak hazırlandığını ve bu şekilde mektuplara ayrı bir anlam katıldığını belirterek, ecdadımızın canlarını hiçe sayarak bu cennet vatanı bizlere armağan ettiklerini hatırlattı. “Ruhları şad olsun”, diyerek konuşmasını nihayetlendirdi.

Açılan sergide yıllarca süren dünya savaşlarının geride acı ve hüzün hatırlatılarak, Çanakkale ve Kurtuluş savaşı şehitlerinin yazdığı mektupların gelecek kuşaklar için büyük bir hazinesi ve Türk tarihinin unutulmaz vesikaları olduğu ifade edildi.