Elinin Çamuruyla... Seramik Sergisi Açılıyor!

Seramik ve Cam Anasanat Dalı, Yüksek Lisans öğrencisi Gülşen Mutlu’nun ‘Elinin Çamuruyla’ isimli kişisel seramik sergisi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galesinde 19 Şubat-1 Mart 2024 tarihlerinde izleyici ile buluşuyor.

Sanatçı sergisinde seramik malzemeyi geleneksel kullanım alanlarının dışında, yeni bir alan olan kıyafet, moda gibi kavramlar çerçevesinde kullanıyor. Giyilebilir seramik olarak tanımlanan alanda üretilen kadın kıyafetleri, kadınların yaşadıkları sorunlara evrensel perspektifle eleştirel bir bakış açısı kazandırıyor. Giyilebilir seramik olarak üretilen kadın kıyafetlerinde seramiğin kırılganlığını ve ağırlığını, kumaşın hafif ve kıvrımlı yapısının zıtlıklarıyla buluşturarak, günümüz kadın problemlerine dikkat çeken sanatsal bir okuma olanağı sunuyor.