Ana Sayfa
Duyurular
Base'in 2024 Sergisi İçin Başvurular Başladı!
BASE'in 2024 Sergisi İçin Başvurular Başladı!

BASE'in 2024 Sergisi İçin Başvurular Başladı!

8. yılına giren BASE'in 2024 sergisi için başvurularımız www.base.ist üzerinden başladı ve 15 Haziran'da sona erecek. 1 Ocak 2024-31 Aralık 2024 yılı tarihleri arasında mezun olacak son sınıf öğrencileri başvuru yapabilir.

BASE, her yıl tüm Türkiye'den üniversitelerin katılımıyla yeni mezunların çalışmalarını sanat dünyası ve sanatseverlerle buluşturmayı; sanat üretimlerine devam etmeleri konusunda teşvik ederek yaratıcılık ve kültür sanat alanına yeni yetenekleri kazandırmayı amaçlamaktadır.

Son 7 yıl içerisinde yaklaşık 850 yeni mezun sanatçıyı 100.000’e yakın ziyaretçi ile buluşturan BASE,  sanatçılar, küratörler, müzeler, galeriler, koleksiyonerler, akademisyenler, mimarlar, yaratıcı sektör çalışanları ve çok sayıda sanatsever tarafından ziyaret edilmektedir.

Bu yılki seçici kurulumuzda  Ari Meşulam, Bahar Kizgut, Coşar Kulaksız, Daryo Beskinazi, Derya Yücel, Ergin Çavuşoğlu, Esra Aliçavuşoğlu, Gülay Semercioğlu, Nermin Er, Oya Delahaye, Serkan Özkaya, Sinan Demirtaş, Yaşam Şaşmazer ve Yekhan Pınarlıgil yer alıyor. Serginin kürasyonunu ise Derya Yücel üstlenecek.

Başvuru kabul edilen bölümler; resim, geleneksel türk sanatları, heykel, fotoğraf, video, çizgi film-animasyon, grafik tasarım, görsel iletişim tasarımı, resim-iş,seramik ve cam, görsel sanatlar, sanat tasarımı, tekstil ve mimarlik. (Tekstilde moda tasarımı/hazır giyim tasarımına yönelik başvurular değerlendirmeye alınmayacak, tekstil malzemelerini yapıtlarında sanatsal ifade aracı olarak kullanan çalışmalar değerlendirilmeye alınacaktır. Mimarlıkta ise mimarlik projeleri değil, sanatsal ifadesi olan çalışmalar değerlendirilme kapsamındadır)

1 Ocak 2024 - 31 Aralık 2024 yılı tarihleri arasında mezun olacak lisans ve lisansüstü son sınıf öğrencilerinizden başvuru almayı diliyor, onlara başvuru sürecini duyurmak için desteklerinizi rica ediyoruz. Derslerini tamamlayan ancak mezuniyetleri Şubat 2025’e sarkabilecek öğrencilerin de başvurularını değerlendirmeye alacağız.

Ekte duyuru görselini bulabilirsiniz. Tüm bilgileri websitemiz www.base.ist adresinden veya base.ist intagram hesabımızdan takip edebilirsiniz . Youtube kanalımız BASE İstanbul’da da geçmiş yılların videolarını ve bazı TV haberlerimizi bulabilirsiniz.

BASE
www.base.ist
Instagram: base.ist

Fotoğraflar