Fakültemiz Seramik ve Cam Bölümü Jıngdezhen Sanat Fuarına Katıldı
FAKÜLTEMİZ SERAMİK VE CAM BÖLÜMÜ JINGDEZHEN SANAT FUARINA KATILDI

Taoxichuan Sanat Merkezi’nin organizasyonunu ve ev sahipliğini yaptığı “2024 İlkbahar/Taoxichuan Sanat Fuarı” Çin’in dünyaca ünlü porselen üretim merkezi olan ve UNESCO tarafından “El Sanatları ve Halk Sanatlarının Dünya Başkenti” seçilen Jingdezhen’de düzenlendi. 29 Nisan – 5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen seramik fuarına 34 ülkeden 217 seramik sanatçısı ve akademisyen katıldı. Fuara, Türkiye’yi temsilen üniversitemizin Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü öğretim elemanları ve yüksek lisans öğrencisinin yer aldığı altı kişiden oluşan ekip davet edildi.

Prof. Buket Acartürk, Doç. Dicle Öney, öğretim görevlileri Mustafa Erden ve Tuba Marmara, araştırma görevlisi Beyza Usta ile Seramik ve Cam programı yüksek lisans öğrencisi Emine Keskin fuar boyunca Sakarya Üniversitesi’ne ayrılan stantta seramik eserlerini teşhir ettiler. Ayrıca ekibin sanatsal çalışmaları fuar kapsamında düzenlenen Uluslararası Modern Seramik Sergisi’nde izleyicilerle buluştu.