Tımışoara Uluslararası Minyatür Sanatları Bienali
TIMIŞOARA ULUSLARARASI MİNYATÜR SANATLARI BİENALİ

Romanya’nın West Timişoara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Timişoara Uluslararası Minyatür Sanatları Bienali’ne Türkiye, Avusturya, İngiltere, Almanya, İtalya ve Brezilya gibi dünyanın birçok ülkesinden sanatçı, akademisyen ve öğrenciler eserleriyle katıldı. Resim, Grafik, Heykel, Tekstil Sanatları ve Fotoğraf alanlarından 33 ülkeden yaklaşık 500 kişinin başvurduğu bienale; üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin Seramik ve Cam Bölümü’nden, Doç. Dicle Öney, Doç. Pınar Güzelgün Hangün, Arş. Gör. Beyza Usta, Arş. Gör. Dr. Mürsel Koca, yüksek lisans öğrencileri Ayşe Kurt, Emine Keskin, Nurbanu Pırıldar Güler, Serra Özçelik’in eserleri, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nden ise Arş. Gör. Dr. Emsele Bal’ın eseri seçilerek sergilemeye değer bulundu.

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nden Doç. Suzan ORHAN’ın eserleri ile Seramik ve Cam Bölümü Öğr. Gör. Tuba MARMARA’nın eseri Jüri değerlendirmesi sonucunda Bienal’de ayrı bir kategori olan “Ödüle Aday“a  (Nominations) layık görüldü.

Kendilerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Çevrimiçi Bienal sergisine https://arte-fact.uvt.ro/project/biamt-2024-micromundos/ linkinden ulaşabilirsiniz.