Fakültemizin Almanya Sergisi

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve T.C. Berlin Başkonsolosluğu işbirliği ile düzenlenen “Kültürlerarası Diyalog /Interkultureller Dialog” adlı karma sergi, 4 – 19 Ekim 2012 tarihleri arasında, Berlin Türkevi’nde Berlin Başkonsolosu Sn. Mustafa Pulat ve G.S.F. Dekanı Sn. Nilgün Bilge’nin konuşmaları ile ziyarete açılmıştır.

Berlin Başkonsolosu Sn. Mustafa Pulat’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen sergide, Dışişleri Bakanımız Sn. Ahmet Davutoğlu, günümüzde savaşların, globalleşmiş dünyayı ve ülkemizi politik, sosyal ve ekonomik açıdan oldukça olumsuz etkilediğini vurgulayan; Toplumların “Kültürlerarası Diyalog’a her geçen gün daha da ihtiyaçları olduğu mesajını veren bir tebrik mektubu göndererek sergimizi onurlandırmıştır. Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Ertuğrul Günay ise ayrıca açılışa bir tebrik mesajı göndermiştir. Prof. Nilgün Bilge, Prof. Hayriye Koç Başara, Doç. Didem Atiş Özhekim, Yrd. Doç. Neslihan Özgenç, Öğr. Gör. Mustafa Erden, Öğr. Gör. Murat Ertürk’ün katılımlarıyla, 10 adet yağlı boya, 5 adet seramik, 4 adet dijital baskı ve 2 adet keçe kilim sergilenmektedir.