Ek*20:hfz Projelerinin Kolokyumu 18 Şubat 2021'de!

EK*20:HFZ Projelerinin Kolokyumu 18 Şubat 2021'de!

2020–2021 MİM 201 Mimarî Tasarım III dersi kapsamında Sakarya Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Adapazarı Belediyesi işbirliğinde, Dr. Öğr. Üyesi Masoumeh Khanzadeh koordinatörlüğünde yürütülen EK*20:HFZ projelerinin kolokyumu 18 Şubat 2021 Perşembe günü gerçekleşecektir. Pandemi koşulları sebebiyle uzaktan yürütülen eğitim döneminde mimarlık ikinci sınıf öğrencileri, proje kapsamında belirlenen alanın, Adapazarı ve Sakarya ölçeklerinde fiziksel, toplumsal ve gündelik hayata dair analizlerini gerçekleştirmiştir. EK*20:HFZ projesinde bazı anahtar kelimelerden(yer, hafız, ekin, kültür, Adapazarı, çokluluk) hareketle her öğrenci kendi projelerinin bağlamını oluşturmuş; koordinatör, konuk ve yürütücü hocalarının rehberliğiyle de bu bağlama uygun mekânsallaşma denemelerinde bulunmuştur. Programdaki davetli konuşmacılar; Ayhan Usta, Boran Ekinci, Cem Sorguç, Kerem Piker; ders yürütücüleri ise Ahmet Öğüt, Bora Altınışık, Gülnaz Güzeloğlu, Hafize Yiğit, Kürşat Eker, Muharrem Duman’dır.

Program akışı ise şu şekildedir:

Tarih: 18 Şubat 2021 Perşembe
Yer: Sakarya Üniversitesi - YouTube